Vilken helg!

Kan bara säga: Tack underbara personal på Dufweholms Herrgård! Vilken service, vilken mat!!!

Överraskningen blev precis så bra som jag hade hoppats på och efter lite mer än en timmas resa från Linköping anlände vi till Katrineholm, eller ja, vi tog av från stora vägen precis innan men såg Katrineholm från strandkanten.

Dufweholms Herrgård med matsalarna mot vattnet

Vi checkade in i vårt lilla hus

och vårt underbart söta rum:

 och var sedan välkomna att äta afternoon tea i salongen, eller salongerna kanske man ska skriva, det var många små underbara rum att slå sig till ro i.

Njuter av afternoon tea med miniscones, minibakverk och minikanelbullar

Under tidens om vi satt och myste och kopplade av fick vi beställa maten som vi skulle äta senare på kvällen, det bjöds på fyrarätters och vi fick två alternativ på allt att välja på, eller ja, inte osten som serverades mellan huvudrätten och desserten, men vi klarade oss på det! Jag valde pilgrimsmusslor, gös och rabarber och Per valde pilgrimsmusslor, lamm och choklad och man blev inte överdrivet mätt men så där lagom som man väljer att säga som svensk hihi. Bild på förrätten kommer nedan, sen glömde vi av att ta på de resterande rätterna, tyvärr. Vi bokade även så att vi kunde gå ner och bada lite jacuzzi och bada bastu innan maten hägrade, detta utan kameran. De vi missade var då tyvärr att vårt badkar i badrummet hade räckt långt!

Vi strosade runt i trädgården också och njöt av hur fint allt var, inte mycket att klaga på där inte!

Jag kände mig ganska liten bredvid den stora eken…

Herrgården från framsidan

Nu kommer vi då till kvällen med bland annat maten och en del av alla 800 korkskruvar som man samlar på:

Lite bubbel och rostade nötter innan maten
Här är då förrätten!
Korkskruvar
Per hittade sin favorit i alla fall! *kärlek*

Vi sov underbart och vaknade strax innan kl 8 på söndagens morgon, synd bara att frukosten öppnade först kl 09.00… Snacka om att vara vrålhungriga när vi tog vår lilla promenad till herrgården, men det var vi inte när vi gick därifrån, mumsig frukostbuffé med mycket närodlat och närproducerat! Jag skulle LÄTT kunna åka dit igen men nu har vi sagt att vi ska testa ett slott nästa gång, hoppas dock att det inte dröjer alltför länge.

Vet att ni har haft en del att läsa nu, men vad ni gjort i helgen då?

Författare: Marika

Västgöte som flyttade öster ut för kärleken och blev världens lyckligaste maka i augusti 2011! 1 Juni 2013 blev vi dessutom stolta föräldrar till vårt älskade mirakel, Saga. Vi älskar dig oändligt <3

8 reaktioner till “Vilken helg!”

  1. Ser nästan ut att vara ett ställe för bröllop.
    Jättemysigt.
    Hur många fina rum var det i Eran stuga?
    För ni hade den väl inte för er själva?

  2. Betalar du mamma så visst, ni är välkomna på bröllop då! Det var vi och ett par till som hade var sitt rum på övervåningen. På undervåningen var det vad vi förstod 3 konferensrum.

  3. Aaae… ja blir så sugen på att åka dit! Det får nog bli min present till Johan nästa födelsedag 🙂 O liksom bara vara och njuta!

  4. Dufweholms Herrgård ligger perfekt nere vid vattnet. Har bott där ett par gånger och tycker miljön är en av de bästa man kan hitta på en herrgård och då har jag bott på de flesta herrgårdarna i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *