Söndag, igen…

Jaha, då var vi här igen, söndag och den nästan kända söndagsångesten. Vet inte om min är lite värre idag eftersom jag var flitig och arbetade igår också, eller om det beror på att vi har varit hemifrån i 6 timmar mitt på dagen idag för att äta lunch med söta Åsa och sen titta på damlandslaget när de spelade, men något är det.

Surdegsbrödet blev kanon men jag ska nog göra någon ändring på receptet nästa gång för SHIT! ca 5-10 dl extra mjöl fick Per stå och tillsätta medans jag försökte knåda ihop det till en deg! Ur bunken där det fick jäsa ca 30 minuter KORTARE tid än enligt receptet rann det bokstavligen. När jag sen väl hade fått till två bröd insåg jag att hmm, det får knappast plats på plåten och de ska bli dubbelt så stora! Ca 1.30 skulle det ta, men efter 45 minuter satte jag in dem i ugnen, inte helt utan besvär eftersom de var supertunga och som sagt, tog upp hela plåten! Men vilket gott bröd det blev, kanongott!!!! YUMMIE!

Idag var det alltså dags för Norrköping och det var så roligt att träffa söta Åsa igen! Roligt att träffa någon man inte träffar så ofta och få prata lite annat mot vad man brukar prata om. Vi avslutade det gemensamma besöket i Norrköping genom att gå på basket, idag var det damlandslaget som vann mot Portugal så det var roligt att se en vinst!

Hoppas ni har haft en kanonhelg!

Författare: Marika

Västgöte som flyttade öster ut för kärleken och blev världens lyckligaste maka i augusti 2011! 1 Juni 2013 blev vi dessutom stolta föräldrar till vårt älskade mirakel, Saga. Vi älskar dig oändligt <3

4 reaktioner till “Söndag, igen…”

  1. Tack goa underbara du!!!!!!
    Såå gott me eget bröd! Mamma bakade alltid bröd själv hemma å ja vet att ja hatade de då, för de va ju såå spännande att handla i affären, men holy potatos vad jag saknar det hemmalagde brödet nu!!!!!
    kram på dig!

  2. Måste lägga till en sak: Drömde inatt att jag bakade surdegsbröd……ha ha ha de stelnade aldrig utan rann ur ugnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *