Min present, Kalmar

Japp, min lilla present, utöver allt mys, jag fick av Per var en resa till Kalmar med hotell… I måndags vid lunchtid bar det av! Trodde faktiskt att det var närmre än de över tre timmar som det tog, men det gick bra och tog bara ett stopp på vägen, McDonalds, för att få oss lite mat i magen. Men vägen var allt annat än roligt, 80 km/h var nog topp- hastigheten fram tills att vi närmade oss Kalmar… Den ni!

Vi checkade in och gav oss ut direkt, varmt och skönt och varför slösa bort de nästan mest underbara timmarna på dagen, sen eftermiddag och kväll när skymningen kommer. Vi gav oss iväg mot slottet och parken och ja, titta och njut:

Statyn är en kvinna och en man, Marika och Per som vi självklart döpte dem till 😉
Så här nära ankungarna kom vi, de gick precis nedanför fötterna på oss!

 

Heléne: Denna är till dig! En råtta gjorde oss "sällskap" efter att ankungarna gått därifrån!
Och självklart försökte jag fånga rackarn med mobilkameran men han var för snabb...
Paketet är en målad tavla... den ni

Vi gick även inne i Kalmar slott och i ett av alla rum hade de en konstutställning och ja, konstnären som gör ”pakettavlorna” är minst sagt duktig… Fanns i alla storlekar, en inslagen F1- bil, absolutflaskor mm… Jag hade nog blivit lika glad över paket- tavlan som vilket annat paket som helst!

En del av slottet
Jag fick agera modell eftersom Per lekte med kameran
Men jag lyckades fjäska med honom på bild också!
Kärlek på Ölands Norra udde

Vi tog på tisdagen en sväng till Öland, det regnade när vi lämnade Kalmar men vi hoppades självklart på det bästa, i alla fall uppehåll och japp, det fick vi efter en liten stund på Öland. Per har när han var liten varit på Öland med sina föräldrar och vi hittade stugan i Djupvik precis som han mindes det! Jättefint låg den och inte långt till vattnet om man har cykel på plats. Jag doppade även fötterna där men nej, det får ni inte se eftersom det bara är fotat bakifrån 😉 Efter det åkte vi till Ölands Norra Udde och även Neptuni åkrar.

Neptuni åkrar, och Miqa 😉

På kvällen åt vi lite mat och bara njöt av värmen… Underbart att det är bra väder!!!

På onsdagen, igår, åt vi frukost och packade våra saker för att bege oss hemåt igen, men, man lämnar inte småland utan att ha varit i Glasriket! Och framför allt inte med födelsedagspengar i plånboken!!! Tack till alla som jag fick pengar av, nu har jag äntligen fått mina ”Almost Black Collection”- muggar från Höganäs! Två te- muggar i samma färg blev det också och tre vattengröna Kiwi- lycktor, som jag tidigare visat i bloggen. Och det bästa är att jag har lika mycket pengar kvar som jag köpte för! Gillar att spara 40 kr/mugg!!!

Resan hem var faktiskt jobbig eftersom jag känner av den falska ischias som jag hade för några somrar sedan när jag åkte långt och körde… måste införskaffa svankstöd till bilen! Det funkade mycket bättre med kofta i ryggen nämligen.

De närmsta dagarna är det avkoppling som gäller, ska bli nice!!! Hoppas på sol och bad och sen nästa vecka fyller älskade Satu 30 år, då är det party party!!!!

Ta hand om varandra!

Författare: Marika

Västgöte som flyttade öster ut för kärleken och blev världens lyckligaste maka i augusti 2011! 1 Juni 2013 blev vi dessutom stolta föräldrar till vårt älskade mirakel, Saga. Vi älskar dig oändligt <3

3 reaktioner till “Min present, Kalmar”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *