Våfflor i ”peking”

Lördag, första dagen ledig av två! Ja, nu är det ju söndag men det är lördagen jag ska berätta om!

Tog min dagliga promenad efter att jag hade fått i mit lite fil och müsli, och vad skönt det var! Lite blåsigt men inte farligt så det var denna gången ganska lätt att klä sig, blev munkjacka istället för regnjackan och tempot var inte fy skam! 9,23 minuter/km snittade jag! SÅ nöjd! Kom och och njöt av duschen, jag som aldrig njuter av dusch i vanliga fall kunde göra det!

Mor och far kom vid 12- tiden och fick lite kaffe och Rimbobulle innan vi satte oss i vår bil och begav oss till Norrköping, eller Peking som det också kallas! Lilla mamma hade haft våffelsug ett bra tag tydligen så det var hennes önskemål för dagen, att få äta i alla fall en våffla! Och vilka våfflor! Våffelmakeriet, http://vaffelmakeri.smultronstallet.se/page.asp?id=8, har ett stooooort utbud av våfflor i olika varianter och det är bara att njuta, värt varenda krona! Vi strosade lite i centrum efter det och bara gick av oss lite.

När vi väl satt i bilen igen gav vi oss av mot Berga och familjen Wigge, det är alltså farmors gubbes dotter med make och barn! Där fick vi snacka och mysa och titta på deras enorma trädgård med både äppelträd och päronträd! Glömde tyvärr att plocka med mig lite äpplen men med tanke på antalet träd som erbjuder äpplen kan jag nog återvända i november och ändå få perfekta äpplen! Vi bjöds på dovhjortsbiffar, kokta rödbetor med fetaost, sallad, pasta, kött och väldigt trevlig sällskap! Tyvärr skulle mamma och pappa hem och vi begav oss mot Linköping igen vid 20- tiden.

Nedan ser ni våra mumsiga våfflor!!!

Författare: Marika

Västgöte som flyttade öster ut för kärleken och blev världens lyckligaste maka i augusti 2011! 1 Juni 2013 blev vi dessutom stolta föräldrar till vårt älskade mirakel, Saga. Vi älskar dig oäntligt <3

4 reaktioner till “Våfflor i ”peking””

  1. Åhh, så sugen jag blev nu 😉 Du och jag måste göra om vårat besök där så jag kan prova någon av de varianter ni tog. Vi var ju så fega första gången vi var där, tog ju bara ”vanliga” våfflor.
    Ses imorgon.
    Kram

  2. Ja, vi får verkligen gå dit igen!!! Men den ”vanliga” våfflan var också otroligt god!!! Ibland är det faktiskt bäst med det vanliga hihih!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.