V 20 (19+0 – 19+6)

Eftersom vi fick nytt datum gick vi in i ny vecka redan igår, men då jag hade lite annat att stå i så blir uppdateringen först idag.

V 20 (19+0-19+6)

Barnet:
Ditt barn är 14-16 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet växer snabbt nu. Nu kan barnet känna igen din röst. Utvecklingen av sinnesorganen kommer nu- hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Om det är en flicka så finns redan ca två (2) miljoner ägganlag i äggstockarna.

Mamma:
Du är nu halvvägs i graviditeten. Barnet rör sig mer och mer och du kan ibland t.o.m se rörelserna utanpå magen. magen skjuts fram av att livmordern växer. På en del mammor kan naveln puta ut. Det kan vara dags att börja titta efter en barnvagn som passar dina behov. Köp en bra bok där du och din partner kan läsa om barnet och dess tillväxt men även om föräldraskapet. Du kommer nu få ett moderskapsintyg från din barnmorska som du skickar till försäkringskassan.

Eftersom barnets kön redan är känt i ett av de skyddade inläggen får det förbli så faktiskt. Det kanske kommer bli uppenbart när vi börjar handla saker och så men fram tills dess får de som är nyfikna förbli just det, nyfikna 🙂 .
Naveln putar tack och lov inte redan! Barnvagn är redan bestämt men vi väntar några veckor till innan vi bokar den. Det blir i alla fall en Emmaljunga Citycross, troligen i färgen Navy (ledtråd eller ej på könet, det avslöjar jag inte). Däremot funderar jag över vad för bok de syftar på… Om jag ska få med Per att läsa måste den vara bra ha ha! Har dock fått från barnmorskan så det kanske går bra med den än så länge.

Dagens mage, foto taget ungefär vid 13- tiden och inte vid 20 som övriga har varit, kommer först men sen kommer också bilder på de två lapptäcken som jag sydde i gymnasiet och som tack och lov passar till både en flicka och en pojke 🙂

magen 130106 v 19+1 (18+6)
magen 130106 v 19+1 (18+6)

20130106-143817.jpg

Författare: Marika

Västgöte som flyttade öster ut för kärleken och blev världens lyckligaste maka i augusti 2011! 1 Juni 2013 blev vi dessutom stolta föräldrar till vårt älskade mirakel, Saga. Vi älskar dig oändligt <3

3 reaktioner till “V 20 (19+0 – 19+6)”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *