Tråkig???

Eller? Hur tolkar man annars 0 kommentarer?

Men men, jag ska inte bry mig och då gör jag inte det! Kul att skriva av sig i alla fall!

Har funderat på det där med hur man uppför sig på trottoar, kombinerad cykel/gångbana och cykelbana/gångbana med skiljelinje och har kommit fram till något riktigt bra och som jag tror de flesta i storstaden följer.

Trottoar: Håll till höger, ingen risk för att man krockar och oavsett på vilken sida av vägen du går möter du alltid bilarna och det kan alltså på det sättet jämföras med om du skulle gå på en vägkant.

Kombinerad cykel/gångbana: Här finns oftast inga linjer alls och då får vi gångare alltså se cyklisterna som ”bilar” och det innebär att man går till vänster eftersom cyklisterna (ska) hålla till höger. Undantag finns i de städer med många studenter eftersom det inte ingår i högskoleprovet att bevisa hur man cyklar utan cyklarna införskaffas hipp som happ för att de ska slippa ta bussen… Men, vi gångare kanske i alla fall kan göra rätt? Eller?

Cykelbana/gångbana med skiljelinje: Tror de flesta städer har sånt här, gångare hänvisas till ena sidan av den bredare trottoaren och cyklisterna till den andra. Oftast är det målat små cyklar i början efter övergångsställe eller liknande och även ibland mitt på sträckan. Där ska då alltså cyklister hålla sig, även här gäller högerregeln. På den andra delen är det vi gångare som får gå och vi får ta det som vår del av trottoaren, vi håller alltså OCKSÅ höger! Vi möter då de cyklister som håller höger på sin sida och jag tror inte det blir hälften så många olyckor om alla följer detta.

Varje kväll tackar jag min skyddsängel att jag inte blir påkörd av just cyklisterna. Kan nog också tacka min reflex- väst just för detta, de flesta (långt ifrån alla) cyklister har faktiskt cykellyse som leder dem någorlunda rätt. Det är även väldigt poppis att cykla 4 på bredd, så även om två är på rätt sida är det två på fel sida och de cyklister som de möter får det också liiiite trångt vilket innebär att jag snart troligen går att hittas uppe på ett styre eftersom cyklisten bakom mig inte har någonstans att ta vägen.

Är det nååååågon annan som reflekterat över samma sak? Eller är jag helt väck i mina tankar?

Dagens ros till två mammor och pappor som jag mötte idag som faktiskt cyklade helt enligt ”mina” regler, och dessutom hade de då småttingen mellan sig (de cyklade självklart på led!!!) och visade då hur man ska ”föra” sig. Sen är det ännu bättre att de hade satt på reflexväst på barnen, SÅNT gillar jag!

Jaha, torsdagen lider mot sitt slut, fredag och lördag kvar (jopp, jobb även lördag, beordrad övertid 6 timmar) sen får jag ta helg vilket jag längtar enormt efter just nu. Satte mig käpprakt upp i sängen i morse när larmet ljöd och sa: Gud vad jag längtar till lördag vid 14- tiden när jag äntligen är ledig! Per skrattade gott och frågade om jag fortfarande sov!

Sen krönte jag torsdagen också med att få ett fiskben som hyresgäst i halsen, det är INTE roligt men så länge jag kan andas och benet stannar kvar på längden och inte på bredden så får det vara. Men min fråga är (ja, ännu en fråga) kan man kräva in hyra från benet? *asgarv*

Snipp snapp slut så var ”sagan” slut 😉

Författare: Marika

Västgöte som flyttade öster ut för kärleken och blev världens lyckligaste maka i augusti 2011! 1 Juni 2013 blev vi dessutom stolta föräldrar till vårt älskade mirakel, Saga. Vi älskar dig oäntligt <3

2 reaktioner till “Tråkig???”

  1. Så hyresgästen har kommit för att stanna? Du kanske skulle behöva en sån kamera-lampa eller vad det nu var som Tessan pratade om… Annars kan jag ta med pincetten till jobbet sen. 🙂 Ses i eftermiddag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.