Slottsweekend var det ja…

och SUCK!! SUCK SUCK SUCK!!! Vad besviken jag blev! Ok, kanske ska börja om från början. Bokade en slottsweekend på Södertuna slott till oss båda för att komma bort från verkligheten, för att få ha det lika mysigt som vi hade det på Dufweholms Herrgård, för att bara få vara vi två, skratta och njuta i poolen, äta underbar mat och bara få rå om varandra.

Vid 11:30 gav vi oss iväg, Per bakom ratten eftersom det är lika bra att sätta igång med övningskörningen. Vägbeskrivningen var utskriven och allt gick som på räls, eller nja, motorväg är ju rätt ord. Vi kommer fram vid 13:30- tiden och ser en magisk syn framför oss. Bokskog i allé upp mot slottet. Två mindre flyglar framför och en sån där ”blomrondell” i mitten med mörkt mörkt röda rosor. UNDERBART var min första tanke. Vi checkar in och redan då blir jag lite misstänksam. Det vankades afternoon tea och det jag såg gick inte ens att jämföra med det vi fick på Dufweholms. Men, ok, vi går till rummet som är i en av två flyglar BAKOM slottet (troligen 36 rum i båda för det hade vi i vår)och lämnar väskan och hänger av oss och kommer in i… ETT JÄVLA VANLIGT HOTELLRUM! *morr* *morr* *morr* i all oändlighet! Det är INTE det vi betalar ca 4000 kr för! Men, vi återvänder in till slottets entré för att avnjuta (?) lite fika och te… Det fanns inte tillräckligt många sittplatser i de mysiga rum de inrett lite som bibliotek utan många fick gå upp till middagssalarna för att kunna sitta ner, alla valmöjligheter på små bröd, pajer, bullar mm saknade jag, det som fanns på Dufweholm. Dessutom krävdes det alldeles för mycket armbågar för att man ska kunna koppla av… Alla ville ju självklart äta samtidigt och när det då finns 72 rum och kan man lätt räkna ut att SHIT VAD MYCKET FOLK!

Vi gav oss ganska snabbt ut igen och skulle titta på var vi skulle bada lite senare, för att koppla av, låta kroppen njuta av lite värme osv. Men, vi la de tankarna på hyllan. Poolen var en liiiiiiite pool som man skulle simma i (2 brösttag och sen slog man i skallen) och en vedeldad tunna utanför. Jag vet inte hur de hade planerat men vi skulle knappast få lugn och ro att sitta i den i fred med tanke på alla andra gästerna… Vi gick därför vidare på den lilla skogsstigen som löpte runt slottet och hittade… INGET! Jo förresten, en liten brun snigel som vi tog några kort på. Vi gick därför tillbaka till rummet och… SOMNADE! OCH SOV TILL KLOCKAN 18!!! Det vi kan konstatera är att sängarna var sköna.

Ombytta och klara gav vi oss av mot slottsbyggnaden igen och fick där den bästa upplevelsen på vistelsen än så länge i alla fall. Mousserande italienskt vin med ”syltade svampar”, bland annat svart trumpet och trattkantarell och gul kantarell, och yummie vad gott! Efter det kom förrätten som var ”Balsamicogrillad carpacciobakad rödbets- och chevrekaka med kaprisvinigrett”.  Njutning rakt igenom! Huvudrätten var ”Pilgrimsmusselfärserad röding med mandelpotatispuré, krispigt rotfruktsknyte (i form av vårrulle) samt smörad skaldjursbuljong”. Njutningen är långvarig som ni nu kanske förstår! Vi fick efter detta gå och ta för oss av en ”ost- buffé” innan efterrätten serverades i form av ”choklad- och fikonkaka med inkokt fikon och armagnacglass”. Vi gick efter detta tillbaka till rummet och ja… Natten blev lång, i alla fall för mig, som inte fick många timmars sömn. Kunde omöjligt sova.

Frukosten intogs vid 8- tiden, allt för att slippa trängas med övriga gäster. Och där fanns det att välja på! Smoothie, färkspressad grapejuice, färska frallor, rökt skinka (otroligt god) brie- ostar, marmelader, kaffe, the, fil, yoggi mm. Njutning även där. Men, vad gör man sen, gråmulen morgon, omgivningarna bjöd inte direkt på något, så, vi checkade ut och begav oss hemåt. Det som vi däremot gjorde var att köra en bra bit på den gamla vägen fram till Nyköping och sen svängde vi av mot Kimstad och tog den vägen hem.

För att inte rata slottet totalt kan jag säga att funderar ni på att ha en konferens, visst, åk dit, ni kan nog inte få finare runt er, men som ”älskande par”? NJAE… undvik…

Kom i alla fall iväg på min promenad när vi väl var hemma (vid 12- tiden!!!) och har efter det inte lyft ett halmstrå… Vi kommer bli uppgraderade till en svit nästa gång vi bokar en weekend och jag kan säga redan nu att den blir på Dufweholms! Inte en tvekan!!! Frågan är, vill vi ha en svit? Vi älskade verkligen vårt förra rum där!

Imorgon är det jobb som gäller igen och nu är även pendeltågen igång igen så vi får se hur det går… Blir trött bara jag tänker på det… Men men, snart är det helg igen och hmm, HEEEEEELT OBOKAD!!! Skönt! Får se vad jag kan släpa ut min bättre hälft på *ler*

Carro, mina tankar går till er !!!!!!

Hoppas ni andra haft en helg ni njutit av!

Författare: Marika

Västgöte som flyttade öster ut för kärleken och blev världens lyckligaste maka i augusti 2011! 1 Juni 2013 blev vi dessutom stolta föräldrar till vårt älskade mirakel, Saga. Vi älskar dig oäntligt <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.