Mat, motion, välmående…

Dessa tre borde gå hand i hand, eller är jag ut och vimsar nu igen? Om man äter rätt, motionerar och mår bättre borde det även synas… ELLER??? Jag har nu försökt tänka på vad jag sätter i mig de senaste två månaderna och i början gick det kanon, men nu, nu börjar jag gå upp igen!!! Vad gör jag fel??? Ok, har kanske inte gjort mitt yttersta men då kanske jag kunde fortsätta gå ner men inte lika fort, och herre gud, vi pratar inte om 10 kg, vi pratar om 6 kg, MAX!!! Köpte för något år sedan en GI- kokbok och när jag stod och fixade te i köket började jag bläddra i den och mamma vad goda saker det verkar finnas!!! Fylld lövbiff med paprikaost och bönsallad till exempel, hur gott låter inte det???

Annars har helgen varit lugn, befann mig på jobbet igår 06:30 eftersom det är beordrad övertid 6 timmar och vi fick då välja en dag på tre helger som vi ville göra det, mitt val var alltså igår, för att få det gjort… Men att sitta på sin arbetsplats och känna att ”jag somnar snart, gör det ont när man träffar tangenterna?” är tyvärr inte direkt en höjdare… Men, jag tog mig igenom 6 timmar och lite beror nog på den underbara smörgås vi fick till lunch! Guuuud så god den var! Efter det var det inte många knop, min promenad blev av som vanligt så klart och sen spelade jag New Super Mario igen, och stackars Per får den ena utskällningen efter den andra så fort han tittar på hur det går för mig… Det är inte alls personligt mot honom vilket jag också sagt till honom men jag klarar tydligen inte av att ha publik när jag misslyckas och misslyckas om och om igen! hahahah!

Idag hade vi tydligen sovmorgon, vi vaknar ALDRIG annars efter 9 men idag, idag gjorde vi det. Våra planer med att äta lunch på Subway gick i stöpet lite både av den anledningen och att det öste ner utanför fönstret. Så det blev lite mer spelande och sen promenad innan vi åt tacos och vad gott det är!!! Idag utan bröd, så klart eftersom kolhydrater uteslutes efter kl 15, men det var faktiskt riktigt gott ändå!!! Nu har jag en underbar kopp te framför mig och ska bara njuta resten av kvällen för imorgon blir det en lång dag, jobb till 18…

I övrigt har jag återigen börjat fundera på vad jag gör för fel… JAG är säker på att JAG inte gör något fel, men det betyder ju inte att man passar ihop med vänner som man trodde man gjorde… hur lång tid tar utrensningen egentligen??? Och hur många signaler ska man få och tolka dem… … … … …

Författare: Marika

Västgöte som flyttade öster ut för kärleken och blev världens lyckligaste maka i augusti 2011! 1 Juni 2013 blev vi dessutom stolta föräldrar till vårt älskade mirakel, Saga. Vi älskar dig oäntligt <3

4 reaktioner till “Mat, motion, välmående…”

  1. Du utesluter la inte alla kolhydrater? Hjärnan ”lever” på kolhydrater så om man inte äter några alls så kan man bli lite seg och trött. Vi var på en föreläsning med en dietist och hon sa det. Men självklart ska man inte överdriva det heller med 10 mackor till frulle 🙂 Du fixarsnart dina 6 kg, jag håller på att få bort mina gravid/sambokilon.. 5 är borta, men måååånga kvar 🙂

  2. Hej Fröken!
    Kan vara svårt att gå ner om man inte behöver gå ner specellt mycket. Och mår man lite dåligt och stressar så kan även kroppen strejka mot vad man nu ger den för diet? Jag är ingen hejjare på sådant där…
    Ta det lite lugnt och rensa huvudet , det tror jag är nummer ett för hälsan 🙂
    Krams

  3. Nope Linda, utesluter inte dem helt, äter det fram till 15- tiden ungefär. Men tio mackor till frulle hade lätt gått ner hahahah!!! ÄLSKAR BRÖD!!! Vitt bröd dessutom men jag mår konstigt nog lite bättre av att ha tagit bort lite kolhydrater så den delen kommer jag nog behålla oavsett. Och med tanke på att du knappt varit ogravid på två år är det v äl inte konstigt att du har några kvar, eller? Du fixar det, det vet både du och jag!

  4. Visst har du rätt Satu, och det jag ville bli av med har jag faktiskt konstigt nog blivit av med också, handtagen (du vet de där små *asgarv*) och skavet på insidan av låren har blivit mindre och det var faktiskt det jag ville rätta till! Sen är det väl muskler också kan jag tänka mig, de väger inte luft precis. KRAM!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.