Jag blir galen!

Är detta verkligen något man vill läsa på Östgötatrafikens hemsida när man redan nu tycker det tar emot att pendla???

”Pendeln hotas!

Redan till kommande vinter finns stor risk att Östgötapendeln drabbas av sämre avgångstider och längre restider. Förändringar som direkt drabbar alla östgötar som dagligen arbets- och skolpendlar. Effekterna kan bli längre arbets- och skoldagar, senare dagishämtning, på sikt sjunkande huspriser och familjer som tvingas flytta från dagens pendeltågsorter.

– Vi känner en mycket stor oro för vad som händer, förklarar en bekymrad Göran Ekdahl, ÖstgötaTrafikens styrelseordförande. Kapacitetsbristen på stambanan börjar nu bli än mer tydlig och det drabbar i slutänden våra kunder som idag får sina dagar att fungera tack vare pendeln.

Bakgrunden till ÖstgötaTrafikens oro är att Trafikverket, som tilldelar alla tågoperatörer plats på banan, väljer att prioritera annan trafik framför Östgötapendeln. Under många år har pendeln haft regelbundna avgångstider och resandet har ökat kraftigt ända sedan tågen togs i trafik.”

Författare: Marika

Västgöte som flyttade öster ut för kärleken och blev världens lyckligaste maka i augusti 2011! 1 Juni 2013 blev vi dessutom stolta föräldrar till vårt älskade mirakel, Saga. Vi älskar dig oäntligt <3

En kommentar till “Jag blir galen!”

  1. Jag satt på semestern och läste det där. Blev förbannad. Det är många som är beroende av tågtrafiken. Ska man tvingas att åka bil istället?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.