Farfar, faster, farbror och kusiner

I dagarna fyra, mer eller mindre, var vi i Norrtälje och hälsade på Pers sida av släkten. Saga var ju tvungen att få se och charma dem menar jag hi hi.

Min mamma och pappa kom också med så de anlände till Linköping i onsdags förmiddag, fick en kopp kaffe, och sen bar det av. Två bilar blev det p.g.a att det blir lite väl trångt med bilbarnstolen där bak. Då Per gärna sitter fram och känner att jag tröstar Saga bättre än han, blev det att vi åkte i en tjej och en kilbil. Två stopp på vägen upp då bebisar inte ska sitta i stolen längre än ca 1 timme/gång hanns med, och då fick Saga mat båda gångerna och för en gång skull funkade det för oss båda att sitta upp och mata/äta vilket känns oerhört skönt!

Vi anlände till Norrtälje och Sagas farfar på eftermiddagen och med det humör Saga visade trodde jag detta skulle bli en mardrömsresa men hon bevisade att hon kan om hon bara vill 😀 Men i alla fall, onsdagskvällen innehöll matning för mamman och skrik från Saga om hon inte fick äta, mer eller mindre konstant.

Torsdagen innehöll precis som onsdagen, gassande sol och jag som älskar sol och värme önskade faktiskt lite svalare väder men insåg, jag får verkligen njuta när det finns tillfälle till det. Vi har ganska lång höst, vinter och vår som inte bjuder till jättemycket av den varan. Vi gick till Pers farmor och farfar och hälsade på och njöt av blåbärspajen vars ”täcke” är så krispigt att jag förundras varje gång hur en 94- åring kan lyckas fortfarande men det sitter väl i ryggmärgen gissar jag på. Och när min mamma frågade hur hon gjorde så kom det svar jag trodde: ”Äh, det är bara lite detta och lite detta och så det här så klart”. Jag tror jag kan drömma om att få receptet med exakta mått av ingredienserna hi hi

På vägen hem blev det var sin stor smörgås vid hamnen och innan vi gick därifrån köpte min underbara man en jättefin tröja till mig och ett par ursnygga (dyrare än vad han trodde) solglasögon till sig själv.20130728-145117.jpg

Vi blev den dagen bjudna på grillat i Uppsala där vi hälsade på Pers syster med familj. Saga sov sig igenom nästan hela dagen till hennes mammas förtjusning. För hellre en sovande bebis än en gråtande…

I fredags blev det en promenad på stan, lunch, shopping innan det bar av ”hemåt” igen för en utflykt till Pers farbror för att visa Saga även för honom. Det var skållhett även i fredags och väl där ute, i Riala, hoppade jag glatt ur bilen innan jag inser, blinningar och bromsar överallt! Fick tyvärr ett bett i knävecket som fortfarande gör mig fullkomligt galen när det kliar men tack och lov lyckades vi få i och ur Saga ur vagnen utan att hon blev biten. Tack och lov för insektsnät! Väl hemma efter den utflykten hittade onsdagshumöret tillbaka och när Pers bror och faster kom och Sagas kusin kikade förbi så var det självklart gråt och skrik som gällde men de fick träffa henne i alla fall vilket var vårt mål.
Shoppingen var bland annat en ny ring till mig, för en del av pengarna jag fick av Pers pappa i födelsedagspresent. En från Edblad som just nu får ersätta mina ringar, förlovning och vigsel, som ännu inte riktigt sitter bekvämt på fingret.

I lördags gick vi ner på stan, denna gången faktiskt bara för att äta. Vi kom tydligen precis innan rusningen så när restaurangen började fyllas på och volymen ökade ganska snabbt till outhärdlig för mina öron, hade vi ätit upp och vi drog oss hemåt igen. Öppet hus för inflyttning hos en av Pers skolkompisar hägrade. Robin och Isabelle har köpt ett hus i Norrtälje och det var vi självklart tvungna att se och även så de fick se vårt mirakel. Två timmar på plats, Saga sov alla minuter utom 10 kanske då hon lekte loss med en barnvagnsmobil som hennes mormor köpte under fredagen.
Vi åt var sin sallad hemma hos Pers pappa innan det bar av mot Linköping, och för mina föräldrars del Borås, igen.

Resan gick bra även hemåt och nu var det en tjej och en killbil igen. Lillan kom till ro någon gång efter 23, magen ställer fortfarande till problem, men vi har fått sova i alla fall. Idag är det bara avkoppling som gäller, både för miraklet och för hennes föräldrar. Mamman är i alla fall helt slut ha ha ha.

Hoppas ni har haft en bra vecka och helg, nu kör vi i full fart mot nästa!

Författare: Marika

Västgöte som flyttade öster ut för kärleken och blev världens lyckligaste maka i augusti 2011! 1 Juni 2013 blev vi dessutom stolta föräldrar till vårt älskade mirakel, Saga. Vi älskar dig oändligt <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *