En helg i Borås

Ja, det blev en resa till Borås i fredags efter att jag kommit hem från jobbet. Trodde inte resan skulle gå så bra som den faktiskt gjorde för jag var heeeeelt slut i skallen efter återigen riktigt jobbiga dagar på jobbet, men jag hittar energi någonstans och är pigg bakom ratten. Det som inte är bra är att min rygg kolapsar eftersom det saknas svankstöd och det sitter i längre än vad man tror. Kom ner vid 21 och efter att ha pratat lite med mamma och pappa bäddade vi bäddsoffan och somnade som små barn 😉

Klockan 10 var vi utanför Idéguld och fick det värderingsbevis vi behöver för alla smycken som vi återköpt efter inbrottet så nu är allt förevigat igen och skivor ska placeras ut om ”olyckan” skulle vara framme ännu en gång. Man lär sig så länge man lever har jag hört. Är så glad över att vi inte valde att göra värderingen i Linköping utan gjorde det där i alla fall jag känner mig trygg.

Köpte en lite blomma efter det som vi hade med oss idag till Lena och Jonas då vi inte varit i deras hus tidigare, en liten sen inflyttningsblomma alltså. Efter det mötte vi upp mamma och pappa och gav oss av mot Gällstad. Byxor att promenera i var målet och det kom jag också hem med, samt två par strumpor och en styck reflexväst, eller Länghemsväst som de också kallas  i bekantskapskretsen. Har nog aldrig sett så många invånare med reflexvästar som i Länghem, vet inte om man får en i doppresent eller liknande 😉

Just Länghem hägrade efter Gällstad och vi fikade med Greta, Daniel, Moa och Tove. Kaffe med kladdkaka bjöds det på och vem kan säga nej till sånt? Tur man bara åt sallad till lunch!

Efter en liten omväg förbi Svenljunga åkte vi tillbaka till Borås för att fika lite med söta Johanna. Tack gumman!!! Alltid lika mysigt att se dig! Synd att din andra hälft ”fastnade i garageporten”…. Hahahah, nej, han behövdes nog där och vi förstår att ni vill ha ett färdigt garage innan det riktigt höstrusket kommer! Johanna föreslog att vi skulle bowla med mamma och pappa för att göra något på kvällen så det föreslog Per för dem när vi kom hem men, det blev Hönö istället och restaurang Tullhuset där mamma och pappa tog räksmörgås, pappa åt fisksoppa och för min del blev det ugnsbakad Kummel med balsamicomarinerade rödbettor och potatis. Gott var det men att åka vid 18:30 och komma hem 22:30 kanske är lite väl lång resa för den maten 😉 Men tack pappa och mamma för att ni visade oss stället, ska vi ta det i dagsljus nästa gång? *ler*

Både i lördags och söndags har jag varit duktig och promenerat, igår ca 4,5 km och idag ca 3,9 km. Tyvärr kom regnet idag men det kom först när jag hade 800m kvar så det var inte så farligt. Kläderna är fortfarande blöta men de har också varit nedpackade ett tag.

Idag var det som sagt besök hos sysslingen Lena med sambo Jonas och även hennes storasyster Mia med maken Jonah och barnen Fabian och Felix var där. Mamma och pappa följde med och mammas kusin, Lena och Mias mamma, Birgitta var där också. Underbart sällskap och mumsig äppelpaj gjorde eftermiddagen jättebra.

På hemvägen blev vi näst intill stillasittande pga ett vägarbete men 30 minuter försenade kom vi hem och fick åka och handla direkt, inte det roligaste men nödvändigt, kylen är tom varje fredag.

I veckan blir det att ta bilen igen till jobbet, hoppas arbetet med spåren är klara snart för det är allt annat än billigt att ta bilen, bekvämligheten kan man inte säga något om men priset däremot, bilen drar 0,7-0,77 l/mil och det är drygt 9mil/dag som jag kör.  Sen kommer mamma och pappa upp också en av dagarna och köper troligen en bil, en underbar S60 har pappa hittat här. Avis? Jag? JAPP! Det kan ni skriva upp! Min dröm har alltid varit att vara en volvoägare men eftersom jag hade missuppfattat en sak så köpte vi en Peugeot igen och ja, nu sitter jag med en bil jag är nöjd med, men utan svankstöd. Men, om 5 år är bilen avbetald så då hoppas jag att jag har ett jävla anamma att faktiskt inte ge mig när det gäller märke på bil. Men jag ser fram emot att få bjuda dem på kvällsmat i alla fall! (Självklart EFTER att jag har promenixat!)

Hur har er helg  varit?

Carro förresten, håller alla tummar, tår och ”möss”, så hårt jag bara kan, fasen om detta inte lyckas nu!!!!!!!!!!! och skjortan tycker jag passar maken din!

Författare: Marika

Västgöte som flyttade öster ut för kärleken och blev världens lyckligaste maka i augusti 2011! 1 Juni 2013 blev vi dessutom stolta föräldrar till vårt älskade mirakel, Saga. Vi älskar dig oäntligt <3

4 reaktioner till “En helg i Borås”

  1. En kompis bor där så jag svängde förbi för att hämta lite saker. Annars är det tyvärr bara att vi åker igenom när vi ska till stugan utanför Holsljunga… Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.