En dröm…

Japp. Det där med hus är en dröm och med tanke på hur nära vi varit en gång i tiden… tidig vår 2015 mer bestämt så känns det så fel att vi inte är så nära längre.

Där och då fanns pengarna, men jag bangade. Troligen rätt beslut där och då men idag är jag aningen bitter över det. Jag äääälskar verkligen Sagas förskola och den var anledningen till att jag inte ”vågade”. Skulle vi få en lika bra förskola där lillstrumpa skulle trivas och må lika bra på? Ja, som sagt, jag bangade 🙁 Vi hittade en annan tomt i en annan by, även då bangade jag men nu när vi verkligen vill, och jag är redo… Då har saker och ting ändrats och framför allt pengamässigt. Mer krävs av oss som köpare och sparandet vi hade har minskat. Både för att vi unnat oss lite men också för att vi behövt köpa en ny bil då jag inte kunde lita på den tidigare… En handpenning krävdes eftersom lånet på dåvarande bilen var lite högre än planerat.

Men att se ”perfekta” tomter, ute på landet, nära vänner, nära ridskola och hästar och nära både pendel samt skola. Då gör det ont. Jag blir så enormt besviken på mig själv. Att sitta på tredje våning med en balkong och bara vilja ut på landet och kunna ta klivet ut på en veranda… Drömmar och hopp är det sista som överger oss men det är så jobbigt ändå. Rent krasst är det ”bara” handpenningen som hindrar oss. Vi vet redan hustillverkare och husmodell men vad hjälper det?
Jag planerar att börja rida, precis som Saga, men om jag INTE gör det skulle det ändå inte hjälpa med att jag sparade de pengarna varje år då det skulle ta 20 år för att få ihop pengarna. Sen att månadskostnaden i huset skulle bli 3 000kr lägre än hyran idag, det hjälper inte när man pratar med banken. De vill tjäna sina pengar. PUNKT.

Så, vad är nu då ”planen”? Ja ni. Vara envis, fortsätta drömma, men leva i nuet utan att rusa iväg. För leva måste vi få göra. Olycklig familj kanske inte förblir familj och då finns inget hus heller.

KRAM PÅ ER

Författare: Marika

Västgöte som flyttade öster ut för kärleken och blev världens lyckligaste maka i augusti 2011! 1 Juni 2013 blev vi dessutom stolta föräldrar till vårt älskade mirakel, Saga. Vi älskar dig oäntligt <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.