Det svänger fort…

Min pappa skickade sms i fredags vid 9- tiden och frågade om vi hade några planer för dagen och helgen. Nej, det hade vi inte, så, han slutade då och jag ringde för att väcka min mamma som var ledig för dagen. Gjorde därefter i ordning Saga och mig för en promenad och hemkomna från den tog vi tag i dammsugningen, Saga med sin batteri-drivna som låter sååååå in i bomben, och jag den som faktiskt gör någon skillnad 😉

Mamma och pappa dök upp vid 14:30, maken kom hem från jobbet vid 14:50 och efter lite intag av kaffe fick maken egentid hemma vid datorn och jag och saga fick egentid med mamma/mormor och pappa/morfar. Vi åkte nämligen ut i skogen för svampjakt. Vi hittade så det räckte till två smörgåsar… Hade vi däremot varit på jakt efter lingon hade vi kommit hem rika! Och så goda och söta de var!!! MUMS!

Lingon

Mitt magiska sällskap

Älskade dotter <3

Det blev en sen kväll men vid 21:30 slocknade Saga och vi vuxna njöt av tystnaden, och OS! Sveriges fotbollstjejer spelade final mot Tyskland, som tyvärr slutade med förlust, men hallå! De vann ett silver, helt otroligt! 

Vaknade i lördags, Saga med feber!!! Inga andra symptom på vad det kunde bero på dessutom! Febern steg och vi förberedde vårt middagssällskap att vi skulle dyka upp utan dotter men med både alvedon och Ipren i kroppen piggnade hon till och vi fick en jättemysig middag på stan med en mammakompis till mig och hennes familj. Väl hemma såg vi resultatet… Febern hade rusat igen och vid läggning låg den på 39,9! Vad Saga hade i natt vet jag inte men när hon kröp upp till oss var hon skållhet och jag tog beslut om mer alvedon. 

Och så var söndagen här… Sista söndagen innan sista semesterveckan… Tempen hos Saga hade faktiskt gått ner till 37,7 så vi gav oss ut på utflykt. Borensbergs och Kaffeteriet vid Göta Kanal. Vilket mysigt ställe!!!! Och pärlplattor till barnen! 

Saga kändes fortfarande sval efter fikat så vi fortsatte mot Motala! Hittade efter många om och men en öppen restaurang, Sjöglimten Café & Restaurang. Och ja, även detta var en kanonställe. Lagom stort och i mina ögon bra mat! Här började vi se att Saga blev hängig igen då inte ens pannkakorna lockade, trots utebliven frukost och en halv chokladboll innan. Och jo, väl hemma hade hon 39,4 igen. Men alvedon är grejen och vid läggningen var tempen nere på 37,7 igen. Får se vad morgondagen har att erbjuda med andra ord!

Till helgen kommer Per kompis Andreas ner till oss och ”pojkarna” ska till Flygdagarna. Saga tror jag är föga imponerad av det så vi får nog gå ner på stan och Stadsfesten som är. Vi har i alla fall bokat bord på Pinchos på eftermiddagen och då håller vi tummarna att Saga håller sig frisk, inte minst för att kunna gå till förskolan efter 9 veckor hemma! Hon längtar så enormt och frågar när hon ska få gå dit, så hon är såååå redo!

Ta hand om er!

De här två… Saga och morfar, kärlek
Nybakat lantbröd och kantareller
Lantbröd och kalljästa nybakade frallor

Författare: Marika

Västgöte som flyttade öster ut för kärleken och blev världens lyckligaste maka i augusti 2011! 1 Juni 2013 blev vi dessutom stolta föräldrar till vårt älskade mirakel, Saga. Vi älskar dig oäntligt <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.